Bloggnorge.com // stianpaatur
Start blogg

stianpaatur

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Pipa, delfiner og Liverpool

Kategori: Ukategorisert | 0 kommentarer » - Skrevet torsdag 3. juli , 2014 kl. 16:46

Dagen i går startet jeg, etter inntak av en særdeles karbohydratrik frokost, med et langt bad sammen med David, en Brentford-støttende engelskmann i 60-årene som jeg møtte ved strandkanten i morges og som har opplevd noe som jeg misunner ham fra dypet av mitt hjerte, og Calum, en herlig fyr fra det skotske høylandet med særdeles skjør hud. Til dags dato er han den eneste jeg kjenner som kan vise til en fersk førstegradsforbrenning av venstre overarm etter to timer i sola og dekket med solfaktor 50. Ja, og i tillegg til disse to – en liten armada med delfiner på jakt etter mat og litt moro. Et fantastisk skue og få oppleve naturen utfolde seg og se fiskene svømme og hoppe for livet med sultne delfiner i finnene. Ferske observasjonsstudier tyder på at delfinene vinner i de fleste tilfeller. Akkurat som Tyskland…

 

Pipa er stedet hvor delfinene hopper, damene danser og turistene fyller hovedgata så å si hver kveld. Og for en ensom nordmann på tur med særs begrensede ferdigheter i portugisisk så var det et lite paradis som åpnet seg da jeg kom ned hit og kunne snakke engelsk med Josh, Dana og Nathalie fra Regina, Canada (ja, jeg måtte spørre to ganger om navnet på stedet de kommer fra), litt tysk med Ramon og Paul fra Sveits, litt svensk med Klara fra Småland og litt norsk med Constanca fra Uruguay som har tilbrakt et lite år på Geithus.

 

Pipa ble oppdaget av surfere en gang på 70-tallet, og det er trolig de samme folkene som setter dagsorden her fortsatt. Her er det flere spisesteder og puber enn det er tilskuere på Kammas hjemmekamper og det later ikke til å være regler for hva man kan foreta seg. Kjøp drinken inne i baren og ta den med ut på gata eller kjøp en kald øl av fyren på hjørnet og ta den med inn på puben. Alt går. Alt funker. Og i tillegg til at selve festen finner sted ute i hovedgata har de strender som kan ta pusten fra de fleste.

 

For øvrig er brasilianere er fint folkeferd. Uansett hva du spør de om – hva klokka er, hvor mye ting koster, hvilken vei du skal gå eller om du kan få ta med deg dama deres hjem til Norge så er svaret det samme; tommel opp! Tommel opp – uansett! Herlig innstilling, men GPS er greit å ha.

 

Og så er de ekstremt gode på en ting til, og det er å holde ting kaldt. Vel, det gjelder åpenbart ikke hodet under straffesparkkonkurranser, men definitivt når det kommer til drikkevarer. For en som ikke er spesielt glad i øl er det helt fantastisk hvordan de greier å ta livet av så godt som all smak ved å servere ølet rett over frysepunktet. Muito bom!

 

Etter å ha blitt overbevist av Bill fra Sydney tar jeg turen videre fra Natal til Fortaleza med nattbuss i kveld. FIFAS fan-fest skal visstnok være veldig bra der oppe, og i morgen møter Brasil Colombia i Fortaleza. Jeg skal forhøre meg om billetter men jeg er redd de kan bli veldig dyre selv om jeg nå vil gjøre et drastisk hopp i bo-komfort da det trolig blir herberger fra nå av.

 

Ja, og David og det jeg misunner ham? David ble med en kompis som er West Ham-supporter opp til Liverpool og Anfield på en kamp mot slutten av sesongen en gang på 70-tallet. Liverpool vant ligaen den dagen og David fikk se Emlyn Hughes løfte pokalen foran et fullsatt Anfield og et stående The Kop…

YNWA, folks!

 

Under et bilde av Stela med sin far. Stela bodde i samme pousada (gjestehus/B&B) som meg i Pipa og vi spiste frokost sammen daglig.

2014-06-29 08.55.55

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.